Een zeehond als duikvriend

‘True love is born from understanding’ – Buddha

Zodra wij onder water zijn, ontmoeten we niets dan vriendelijkheid en genegenheid. Zoals deze grijze zeehond die ons tegemoet zwemt bij de uitgang van een zeegrot.

Dit is onze Noordzee!

We willen niet alleen mooie foto’s en video’s laten zien. We willen mensen verbinden met de Noordzee. De Noordzee die zwaar onder druk staat door industrie, visserij en vervuiling (plastics).

,,True love is born from understanding” – Buddha

We willen mensen een Noordzee laten zien zoals ze die niet kennen. En we willen je aan het denken zetten. Hoe kunnen we zuiniger met onze zee omspringen? Is de manier waarop we de Noordzee nu exploiteren voor industrie en visserij wel de juiste? Hoe kunnen we de grote hoeveelheden plastics die dagelijks in zee terecht komen stoppen?

Als je deze video jou raakt, verbaast of ontroert, zou je hem dan willen delen in je netwerk? Bedankt!

Melvin & Fiona

P.S. Bedankt Ryan Leigh dat je ons wilde meenemen op je boot! Onze eigen boot ligt nog altijd bij de scheepswerf ter reparatie.

De natte snuit van een grijze zeehond

,,Een zeehond komt recht op me afzwemmen. Heel verbaasd en nieuwsgierig kijkt ze naar mijn vinnen. Ik beweeg mijn voet iets en ze zwemt weg. Even denk ik dat ik haar heb afgeschrikt, maar al snel is ze weer rond mijn vinnen te vinden. Ik geniet van haar aanwezigheid, bewonder het gemak waarmee ze zich door het water beweegt. Dit is genieten.

Ze komt terug en nu is het Melvin zijn beurt voor een inspectieronde. Onze nieuwe duikbuddy lijkt geïntrigeerd door zijn knaloranje duikcap. Ze hangt pal voor Melvin in het water en besnuffelt met haar snuit zijn neopreenmuts. Als Melvin zijn vingers beweegt reageert de zeehond. Ze komt naar zijn hand, zoekt interactie en snuffelt aan dat gekke onderwaterwezen.

Koprollen

Ze kan er geen genoeg van krijgen. Wij ook niet! Wat een machtige ervaring. Steeds komt ze weer opduiken. Sierlijk en eenvoudig beweegt ze zich door het water. Deze wilde zeehond is compleet op haar gemak. Ze zwemt op haar rug, maakt koprollen en vindt ons blijkbaar interessant gezelschap.

Evan later hangt ze tussen mijn benen en legt ze haar kop te rusten op mijn vin. Ik smelt volledig door dit aandoenlijke dier. Voorzichtig schurkt ze zich tegen Melvin’s hand aan. Schrikt even van de aanraking, maar geeft dan weer een kopje.

Onze nieuwe duikvriend blijft zeker een half uur bij ons en bezorgde mij met stip mijn mooiste duikervaring! Voor dit soort ontmoetingen ben ik gaan duiken :). Door dit soort ontmoetingen realiseren we ons hoe bijzonder onze zee is.”

Recent Posts
Onze boot: een hoopje ellendeOnze boot in de Noordzee