Inspirerende gastles basisschool

In de Noordzee Kids: Een schone zee begint bij een schoon schoolplein

Zoek je een interessante gastles voor jouw basisschool? Een interessante start of afronding voor de projectweek over de zee en de onderwaterwereld? Een interessant onderwerp voor een projectweek? In de Noordzee bezoekt basisscholen met een inspirerende gastles! Gastlessen zijn een krachtig middel om leerlingen in aanraking te brengen met de verborgen onderwaterwereld van de Noordzee, de dieren die daar leven en de invloed daarop van zwerfafval en plastic soep. En natuurlijk inspireren wij de leerlingen om hun gedrag aan te passen.

RTV Utrecht bezoekt gastles In de Noordzee Kids

Wij vertellen geen gortdroge feitjes over onze zee, maar een verhaal vanuit het hart. We nemen de leerEen In de Noordzee gastles voor de basisschool is een leerzame en inspirerende les voor de kinderenlingen mee op reis, mee op onze ontmoetingen met zeedieren zoals zeehonden, walvissen en orka’s. Met eigen beeldmateriaal (foto’s en video’s) hangen de kinderen aan onze lippen…. Onze les is interactief en educatief, de kinderen worden betrokken bij het verhaal. Natuurlijk is er daarna ook ruimte om de (vele) vragen van de leerlingen te beantwoorden.

Wij leveren maatwerk en kunnen onze lessen naadloos laten aansluiten op andere lessen en thema’s.  Vraag naar de mogelijkheden.

Na onze gastles:

  • Kent de leerling de waarde van de Noordzee, dat het een bijzondere zee is vol leven en bijzondere dieren
  • Begrijpen de leerlingen dat ze respectvol horen om te gaan met de natuur en de dieren die er leven
  • Kan de leerling enkele dieren uit de Noordzee herkennen en kenmerken van de verschillende dieren benoemen.
  • Begrijpt de leerling de term voedselketen
  • Kent de leerling het gevaar van rondzwervend plastic voor de dieren in de Noordzee
  • Is de leerling geïnspireerd om plastics niet te laten slingeren, maar in de prullenbak te gooien

Belevingsonderwijs

Onze gastles is makkelijk in te passen in bestaande lessen en projectweken. Voor  basisscholen die meer willen hebben we een afwisselend en leerzaam programma ontwikkeld van een halve dag waarbij alle kinderen met verschillende facetten van het thema zwerfafval en plastic soep in aanraking komen.

Meer weten?

Inspirerende lesdag Schoonhoven

Ervaringen:

Deze gastles is een 10 waard. Alles klopte: het verhaal, de presentatie en Fiona’s levendige manier van vertellen. Ze heeft ons meegenomen naar de Noordzee en de kinderen en de leerkracht hebben zich verwonderd over deze wereld onder water. De kinderen hingen aan haar lippen. Door de inhoudelijke opbouw van haar verhaal gaf ze de kinderen de gelegenheid om verbanden te leggen, conclusies te trekken en om hun eigen mening te formuleren en daarbij gaf ze ze voldoende ruimte om hun betrokkenheid te uiten. Om deze redenen zou ik de gastles zeker aanbevelen bij andere scholen. Janneke de Koster, docent OBS De Vlieger Schoonhoven 

De kinderen waren erg betrokken door haar boeiende en inspirerende verhaal, waarbij ze goed schakelde tussen de beelden in haar presentatie en hetgeen ze vertelde. Als ik Fiona een cijfer zou moeten geven zou dit zeker een 8,5/9 worden. Het was een feestje om haar presentatie te volgen. Ik zou het ook aanbevelen aan andere scholen.
De kinderen van groep 3/4 waren erg enthousiast. Dieren en zee zijn onderwerpen die dicht bij de kinderen liggen.Vooral de filmpjes waren aantrekkelijk. Het eerst vertellen en daarna de vragen was duidelijk. De les was ook niet te lang en afwisseling kijken en luisteren was goed. Ik geef de les een 9 en zou deze lessen zeker aanbevelen bij andere scholen.
Hortanse Schoone, docent Don Boscoschool Lisse

Wij hebben een zeer inspirerende en diverse workshop mogen ontvangen. De leerlingen van groep 7/8 hebben met verschillende presentaties en werkvormen mogen ervaren hoe mooi de Noordzee en onze andere wereldzeeën zijn. De mensen die de presentaties verzorgden waren zeer bevlogen en enthousiast. Ook zijn ze ervan bewust gemaakt dat we heel zuinig met onze wereldzeeën om moeten gaan. Een workshop die ik zeker kan aanraden. Groetjes van De Zilvermeeuw uit Lisserbroek

Ik vond de gastlessen leuk, interessant en boeiend voor de leerlingen. De informatie was duidelijk en begrijpelijk en aantrekkelijk voor de leerlingen. Ik beveel ze zeker aan voor andere scholen en hoop dat jullie volgend schooljaar weer langs komen. 
Marianne van der Voort, docent Don Boscoschool Lisse

Inhoudelijk sterk. De kinderen waren geboeid. Dit kwam door de afwisseling van mooie foto’s, filmpjes en het verhalend vertellen. De les krijgt van mij een 9. Bojoura Smit, docent OBS De Spiegel Zaandam 

Inspirerende gastles basisschool2

Prachtig bedankje voor de gastles In de Noordzee Kids van groep 6 van OBS De Vlieger in Schoonhoven. De klas maakte deze poster met alle kinderen inclusief duikbril en snorkel boven ingekleurde duikpakken erop. En deze duikers uit groep 6 hebben een mooie boodschap:

“Stop zwerfafval! Gooi het in de vuilnisbak! Samen geven wij de aarde door! Bedankt voor de super leerzame gastles” – Groep 6 van OBS de Vlieger in Schoonhoven komt in actie tegen plastic soup!