Gefrustreerd

We raken zo langzamerhand een beetje gefrustreerd. Onze boot is nu al twee weken stuk en ligt bij de plaatselijke scheepswerf ter reparatie. Het zijn vakmensen en ze kunnen onze boot in twee dagen repareren.

De enige hobbel: het materiaal voor de reparatie is niet verkrijgbaar op de Shetlandeilanden. Geen probleem zou je denken. Verstuur het vanaf het vaste land en is het er binnen twee dagen. Dat is ook wat wij dachten en wat de mensen van de scheepswerf ons vertelden. Dat was twee weken geleden….

Onze boot: een hoopje ellende

Onze boot: een hoopje ellende

Vrijdag ging ik op pad om te kijken hoe het er voor stond met onze boot. Ze is inmiddels volledig uit elkaar getrokken. De aluminiumbodemplaten liggen netjes opgestapeld en de motor is gedemonteerd. Als een zielig hoopje ellende hangt onze boot over de trailer. Klaar om geplakt te worden en met hernieuwde energie het ruime sop te kiezen.

Verdacht stil

Het was echter verdacht stil rond de boot. Het materiaal is nog niet aangekomen. Het blijkt nog in Glasgow te liggen en moet er zaterdag zijn. Nu is het dinsdag en heeft de post nog steeds niet kunnen leveren. Verwachte aankomst: morgen. We kunnen de humor er ook wel weer van inzien: eerst maar zien.

Het weer is prachtig hier op Shetland. Vandaag is het windstil. De zee is zo glad als een biljartlaken. De moeilijk bereikbare duikplekken, die het meest blootgesteld zijn aan de elementen, kunnen vandaag gedoken worden. Dit zijn de plaatsen waar de omstandigheden maar zelden goed genoeg zijn. Een zee met nauwelijks golfslag is ideaal om walvissen te spotten. Je kunt ver kijken en een rugvin wordt niet door een golf aan het oog ontnomen.

En wij zitten vast op het vaste land van Shetland….

Recent Posts

Leave a Comment

Noorderlicht boven de NoordzeeZeehond als duikvriend