In de Noordzee partner van de Statiegeldalliantie

Belangrijk dat er statiegeld komt op PET-flessen en blikjes

statiegeldalliantie In de Noordzee

In de Noordzee heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. We ondersteunen de doelstelling voor de invoering van statiegeld op PET-flesjes en blikjes en dragen graag ons steentje bij.

Waarom?

Tijdens onze Noordzee expedities zien we de problemen van plastic soep en het effect op het zeeleven met eigen ogen. Onder het motto een schone zee begint met een schoon schoolplein geven we gastlessen aan basisscholen om kinderen te leren wat de effecten zijn van zwerfafval. Plastic soep begint in onze dorpen, steden en we zouden er alles aan moeten doen om de zwerfafval-kraan dicht te draaien. Statiegeld invoeren is daarvoor onmisbaar.

In de Noordzee partner van de Statiegeldalliantie

De Statiegeldalliantie

In de Statiegeldalliantie kunnen gemeentes, bedrijven, maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en milieuorganisaties zich verenigen om een gezamenlijk geluid te laten horen voor de invoering van statiegeld op PET-flesjes en blikjes in Nederland en België. Op 15 maart is er een algemeen overleg in de Tweede Kamer met de aanpak van zwerfafval en de uitbreiding van statiegeld op de agenda.

Inmiddels sloten al meer dan 400 partners, waaronder bijna 200 Nederlandse gemeentes, zich aan bij de Statiegeldalliantie. Samen kunnen we een vuist maken. Wil jouw organisatie ook dat er minder zwerfafval in onze oceanen terecht komt? Steun dan ook de Statiegeldalliantie. Hier kun je je aanmelden.

 

Een volle boot tijdens onze tocht naar de Bruine Bank in de Noordzee (80 kilometer uit de kust). Emmers, touw, jerrycans, maar ook veel plastic flesjes en blikjes.

Recommended Posts
Foto expositie Scheveningenleerlingencongres In de Noordzee