Een schone zee begint
bij een schoon schoolplein

GASTLES BASISSCHOOL

28.163

Kinderen gingen je voor

Inspirerende gastles basisschool

Zoek je een interessante gastles voor jouw basisschool? Een start of afronding voor de projectweek over de zee en de onderwaterwereld?
In de Noordzee bezoekt basisscholen met een inspirerende gastles! Gastlessen zijn een krachtig middel om leerlingen in aanraking te brengen met de verborgen onderwaterwereld van de Noordzee, de dieren die daar leven en de invloed daarop van zwerfafval en plastic soep. En natuurlijk inspireren wij de leerlingen om hun gedrag aan te passen.

leerlingencongres In de Noordzee
Gastlessen In de Noordzee

Interactief en Educatief

Geen gortdroge feitjes over onze zee, maar een verhaal vanuit het hart. We nemen de leerlingen mee op reis, hebben ontmoetingen met zeedieren zoals zeehonden, walvissen en orka’s. Met eigen beeldmateriaal (foto’s en video’s) hangen de kinderen aan onze lippen…. Onze les is interactief en educatief, de kinderen worden betrokken bij het verhaal. Natuurlijk is er daarna ook ruimte om de (vele) vragen van de leerlingen te beantwoorden.

RTV Utrecht bezoekt gastles In de Noordzee Kids

Na onze gastles

Hebben leerlingen op een leuke en educatieve manier geleerd:
* wat de waarde is van de Noordzee: een bijzondere zee vol leven
en bijzondere dieren.
* dat de natuur en dieren respect verdienen en dat ze daar zelf door
hun gedrag aan kunnen bijdragen
* dieren uit de Noordzee te herkennen en kenmerken benoemen
* wat de term voedselketen betekent
* dat rondzwervend plastic gevaarlijk is voor dieren in de Noordzee
* geïnspireerd om afval niet te laten slingeren, maar in de prullenbak te
gooien

Gastles basisschool In de Noordzee


Belevingsonderwijs

Onze gastles is makkelijk in te passen in bestaande lessen en projectweken. Voor basisscholen die meer willen hebben we een afwisselend en leerzaam programma ontwikkeld van een halve dag waarbij alle kinderen met verschillende facetten van het thema zwerfafval en plastic soep in aanraking komen.

Ervaringen

 • Deze gastles is een 10 waard. Alles klopte: het verhaal, de presentatie en Fiona’s levendige manier van vertellen. De kinderen hingen aan haar lippen. Door de inhoudelijke opbouw van haar verhaal gaf ze de kinderen de gelegenheid om verbanden te leggen, conclusies te trekken en om hun eigen mening te formuleren en daarbij gaf ze ze voldoende ruimte om hun betrokkenheid te uiten. Om deze redenen zou ik de gastles zeker aanbevelen bij andere scholen. 

  Janneke de Koster docent OBS De Vlieger Schoonhoven
 • De leerkrachten en de kinderen waren reuze enthousiast. De spreekster was enthousiast en wist iedere leerling en ook de leerkrachten te boeien. Knap om voor alle leeftijdsgroepen een pakkend verhaal te houden. Dit is meer dan gelukt. Wij zien vaak anders bij gastlessen die in het verleden bij ons op school gegeven zijn.

  Miranda Kuin Instituut Coolsma Driebergen
 • De kinderen waren erg betrokken door haar boeiende en inspirerende verhaal, waarbij ze goed schakelde tussen de beelden in haar presentatie en hetgeen ze vertelde. Als ik Fiona een cijfer zou moeten geven zou dit zeker een 8,5/9 worden. Het was een feestje om haar presentatie te volgen. Ik zou het ook aanbevelen aan andere scholen.

  Koningin Beatrixschool, Nieuwegein
 • De kinderen van groep 3/4 waren erg enthousiast. Dieren en zee zijn onderwerpen die dicht bij de kinderen liggen.Vooral de filmpjes waren aantrekkelijk. Het eerst vertellen en daarna de vragen was duidelijk. De les was ook niet te lang en afwisseling kijken en luisteren was goed. Ik geef de les een 9 en zou deze lessen zeker aanbevelen bij andere scholen.

  Hortanse Schoone docent Don Boscoschool Lisse
 • De leerlingen van groep 7/8 hebben met verschillende presentaties en werkvormen mogen ervaren hoe mooi de Noordzee. De mensen die de presentaties verzorgden waren zeer bevlogen en enthousiast. Ook zijn de kinderen bewust gemaakt dat we heel zuinig met onze zeeën om moeten gaan. Een workshop die ik zeker kan aanraden. Groetjes van De Zilvermeeuw uit Lisserbroek

  Docent van De Zilvermeeuw uit Lisserbroek
 • Ik vond de gastlessen leuk, interessant en boeiend voor de leerlingen. De informatie was duidelijk, begrijpelijk en aantrekkelijk voor de leerlingen. Ik beveel het zeker aan voor andere scholen en hoop dat jullie volgend schooljaar weer langs komen.

  Marianne van der Voort docent Don Boscoschool Lisse
 • Inhoudelijk sterk. De kinderen waren geboeid. Dit kwam door de afwisseling van mooie foto’s, filmpjes en het verhalend vertellen. De les krijgt van mij een 9.

  Bojoura Smit docent OBS De Spiegel Zaandam

Prachtig bedankje

Prachtig bedankje voor de gastles In de Noordzee Kids van groep 6 van OBS De Vlieger in Schoonhoven. De klas maakte deze poster met alle kinderen inclusief duikbril en snorkel boven ingekleurde duikpakken erop. En deze duikers uit groep 6 hebben een mooie boodschap:
“Stop zwerfafval! Gooi het in de vuilnisbak! Samen geven wij de aarde door! Bedankt voor de super leerzame gastles” – Groep 6 van OBS de Vlieger in Schoonhoven komt in actie tegen plastic soup!

Stop zwerfafval! Gooi het in de vuilnisbak! Samen geven wij de aarde door! Bedankt voor de super leerzame gastles” – Groep 6 van OBS de Vlieger in Schoonhoven komt in actie tegen plastic soup!

Gastles basisschool In de Noordzee

Volg onze ontdekkingsreis

Beleef de noordzee