Inspirerende lesdag op basisschool in Schoonhoven

Mooi bedankje van klas

 

Inspirerende lesdag Schoonhoven

Wat een inspirerende lesdag in Schoonhoven afgelopen dinsdag! Ik was te gast op basisschool De Vlieger. Het klaslokaal van groep 6 was helemaal in oceaanstijl: blauwe golven op de ruiten, kleurrijke puffervissen van papier-maché en blauwe zeeslingers aan het plafond. In zo’n toepasselijk lokaal heb ik nog niet eerder ons Noordzeeverhaal mogen vertellen!

In het verhaal nam ik de kinderen mee op avontuur de Noordzee op. Daar hadden we ontmoetingen met een nieuwsgierige zeehond tijdens het duiken, zeesterren, kwallen en vissen en zagen we zelfs een walvis tijdens het varen. We zagen ook hoeveel afval Melvin en ik soms tegen komen op de Noordzee, plastic soep, en bespraken wat we daar met zijn allen aan kunnen doen. De kinderen dachten goed mee en hadden mooie vragen aan het einde van de les.

Aan het einde wachtte mij een verrassing. De klas had als bedankje een poster gemaakt met alle kinderen inclusief duikbril en snorkel boven ingekleurde duikpakken erop. En deze duikers uit groep 6 hebben een mooie boodschap:

“Stop zwerfafval! Gooi het in de vuilnisbak! Samen geven wij de aarde door! Bedankt voor de super leerzame gastles” – Groep 6 van OBS de Vlieger in Schoonhoven komt in actie tegen plastic soup!

Inspirerende lesdag in Schoonhoven op basisschool

De les In de Noordzee Kids paste mooi in het project duurzaamheid waar de hele basisschool zich de afgelopen weken mee bezig hield. Zo deed de school al mee aan Earth Hour, hadden de leerlingen een warme truiendag waarbij de verwarming een standje lager ging en hebben ze zwerfafval opgeruimd rond de school. Op de kijkavond voor ouders haalden de leerlingen bijna 1000 euro op voor het WNF.

– Fiona –

Inspirerende lesdag in Schoonhoven op basisschool
Recommended Posts

Leave a Comment

opnames het klokhuis - duikpak In de Noordzeeleerlingencongres In de Noordzee