Noordzee Exploratie 2016 - orka's in de Noordzee

Noordzee Exploratie 2016

Onze Noordzee Exploratie 2016 is ten einde. Met pijn in ons hart hebben we de Shetland eilanden en de noordelijke Noordzee verlaten, want het zeewater is momenteel glashelder. Oog in oog met orka’s onderwater was het absolute hoogtepunt en het was fantastisch om ons verhaal aan tafel bij RTL Late Night te kunnen vertellen. We hebben hier vijf jaar aan gewerkt.

We hadden twee duidelijke exploratiedoelen:

1) Hoe ziet de ongerepte Noordzeebodem eruit waar geen bodemberoerende visserij plaats heeft? Dat wilden wij in beeld brengen. En dat is gelukt. Maar dat beeldmateriaal heb je nog niet gezien! We leggen ons materiaal komende winter voor aan experts. Je hoort nog van ons!

2) Op zoek naar de orka’s van de Noordzee. We hebben meerdere keren orka’s gevonden, en de orka’s vonden ons 🙂 We hebben hun gedrag bestudeerd. Zelfs onderwater! We hebben contact met wetenschappers met wie we onze materialen zullen delen voor verder onderzoek.

Onze Noordzee Exploratie was succesvol. Er volgen nog vele updates met foto’s en video’s van deze Exploratie. We hebben mooi beeldmateriaal kunnen maken en zijn blij dat dit materiaal gebruikt zal worden in campagnes voor bescherming van de Noordzee.

Melvin & Fiona

Noordzee Exploratie 2016
Recommended Posts

Leave a Comment

Zeehond drukt snuit tegen camera in de NoordzeeIn de media: AD regio Utrecht over orka's in de Noordzee