Onze Noorzeefoto wint prijs

Winst bij British Wildlife Photographer Awards 2017 met foto jan-van-gent

Winnaar British Wildlife Photography Awards - jan van gent

We zijn op het moment in Arctisch Noorwegen op expeditie, op zoek naar orka’s en walvissen. Vanuit Londen hebben we gehoord dat Melvin de categorie dierenportretten heeft gewonnen in de British Wildlife Photography Awards 2017. We voelen ons vereerd!

De winnend foto is een portret van een jan-van-gent, genomen langs de Noordzeekust op de Shetland eilanden, Schotland. Duizend jan-van-genten nestelen hier op hoge rotswanden die loodrecht uit zee rijzen. Het portret van de zeevogel is genomen vanuit een andere invalshoek: recht van boven.

Met zijn achtergrond als bergbeklimmer kon Melvin dicht naar de klifrand kruipen en met zijn camera over de rand fotograferen. Als hij recht naar beneden keek, had hij uitzicht op een groepje jan-van-genten. “Ik praatte tegen ze en één van hen keek omhoog, waarbij zijn ronde hoofd met die prachtige blauwe ogen mooi symmetrisch uitkwam tegen zijn witte verenkleed”, kijkt Melvin terug. Jan-van-genten die nestelen langs de Britse Noordzee-kust foerageren ook voor de Nederlandse kust.

Een tweede foto van een bruinvis onder water in de Noordzee werd gewaardeerd als ‘highly recommended’. Eerder dit jaar was er voor In de Noordzee al succes bij de Underwaterphotographer of the Year 2017 met de foto waarbij Melvin oog in oog lag met orka’s in de Noordzee. Het was voor het eerst dat deze machtige roofdieren onderwater in de Noordzee en Britse wateren werden gefotografeerd. De jury bestempelde die foto als ‘baanbrekend voor Britse wateren’.

Het AD publiceerde er een artikel over, lees het hier.

 

Winnende foto jan-van-gent In de Noordzee in het AD
Recommended Posts
Opnames Het KlokhuisA whale of a year - in de noordzee