Orka alert!

Orka alert in de Noordzee

Na onze duik vonden we een berichtje: orka’s gesignaleerd bij het zuidelijkste puntje van de Shetland eilanden! Wij waren aan de oostzijde, ver weg van de lokatie, maar ondanks dat het zo’n 100 kilometer varen was, besloten we ervoor te gaan!

Over spiegelglad water ging het nog redelijk snel en gelukkig was de pod orka’s nog steeds de kust aan het afstruinen voor een lekker maaltje zeehond. En met succes, een zeehond werd verscheurd en verdeeld onder de leden van de pod. Zeehonden zaten met grote angstige ogen op rotsblokken, nadat ze net aan de orka’s waren ontkomen.

Deze orka’s zijn eerder gezien op Shetland op 23 Juli en daarna zijn ze waargenomen vanaf de kust van Caithness, Schotland, op 3 en 5 Augustus. De orka’s op bovenstaande foto zijn geïdentificeerd als 034, 072 en mogelijk 150 en X28. De meeste orka’s die in periodes rond de Shetland eilanden verblijven overwinteren in IJsland. Maar deze pod is niet bekend in IJsland.

Orka alert!

Orka alert! Op topsnelheid richting het zuiden. Schitterende gladde en strakke Noordzee. Nog in spanning of we de pod wel zouden gaan vinden.

Recommended Posts

Leave a Comment

Duiken in een koraalgrot In de NoordzeeDuiken onder een jan-van-gentenkolonie in de Noordzee