Reddingspoging gestrande vinvis

Reddingspoging gestrande walvis - C Criag Nisbet

Gisteravond kregen wij bericht over een gestrande walvis. De dwergvinvis was nog in leven. Er werd ons gevraagd of we konden helpen. Het was al donker, we hebben direct onze boot volgeladen met materialen en lampen. De zee was veel ruiger dan even eerder toen we in de haven kwamen na een duik. In het donker konden we de brekende golven niet zien aankomen en niet anticiperen. Op dat moment ontvingen we ook het bericht dat de reddingspoging werd afgebroken omdat het een onmogelijke missie was. Wij zijn teruggekeerd.

Vandaag hoorden we dat het geen dwergvinvis is, maar een vinvis. Deze kunnen tot 26 meter groot worden. Op de foto’s zie je dat het een groot exemplaar is. Deze komen voor in oceanen met een diepte van 1000 tot 4000 meter. De vinvis hoort niet in de Noordzee thuis en er moet iets goed mis zijn geweest met het prachtige dier. Hij ligt gestrand op de kust van het onbewoonde eiland Noss, Shetland eilanden, in de noordelijke Noordzee. De foto’s spreken voor zichzelf. Het dier is vannacht overleden.

Craig Nisbet, Andy Denton en alle andere vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!

Foto’s: Craig Nisbet

Reddingspoging gestrande walvis
Recommended Posts

Leave a Comment

Orka's durf staart in de Noordzee - melvin-redekerGestrande walvis in de Noordzee - cirkel van het leven - melvin-redeker