RTV Utrecht bezoekt gastles over zwerfafval en plastic soep

Videoverslag van lesprogramma op basisschool

Vandaag waren we te gast bij basisschool Het Vogelnest in Nieuwegein. Een verslaggever van RTV Utrecht keek mee met onze gastles over zwerfafval en plastic soep en maakte een mooi videoverslag. De video (in het artikel) is hier te bekijken.

Het Vogelnest zit in het gebouw waar vroeger mijn basisschool zat. De lokalen riepen herinneringen op naar mijn eigen schooltijd. Het was dus ontzettend leuk om terug te zijn en nu zelf voor de klas te staan!

Ik nam de kinderen mee op avontuur de Noordzee op. Daar hadden we ontmoetingen met onder meer zeehonden, orka’s en dolfijnen en ik vertelde wat er gebeurt als zeedieren plastic aanzien voor voedsel. De kinderen waren enthousiast en hadden na afloop veel mooie vragen. Na onze les kreeg de bovenbouw nog een les over ‘van afval naar grondstof’ en gingen ze zelf  naar buiten om plastic en ander zwerfafval in de wijk op te ruimen.

Spontane zwerfafvalexpeditie

Groep 3/4 was jaloers op de bovenbouwers en daarom werd voor hen een spontane zwerfafvalexpeditie op het schoolplein georganiseerd. Zij hadden eerder op de dag samen met de kleuterklassen al geleerd over zwerfafval tijdens een poppenkasttheater voorstelling met Prulletje viespeuk.

Het lesprogramma voor het basisonderwijs, waarin de hele school een ochtend lang bezig is met het onderwerp zwerfafval en plastic soep, is een samenwerking tussen In de Noordzee en Let’s Do It Nederland.

Recommended Posts

Leave a Comment

Live bij Radio 3 FM, Sander Hoogendoorn laat orka tattoo zien©-Melvin-Redeker-snorkeling-orcas-fotolezing