Zeehond drukt snuit tegen camera

Snorkelen met een zeehond

Zodra ik in het water lig, word ik in de gaten gehouden. De zee is hier zeven meter diep en in de diepte kan ik de schaduw van zeehonden onderscheiden. Nooit verliezen ze mij uit het oog. Ik zwem verder en ga op zoek naar wat ondieper water. Een prachtige rotswand, volledig begroeid met kelp doemt op. Als ik omkijk, blijk ik te worden achtervolgd door drie grijze zeehonden. Meestal blijven ze op een afstandje van zo’n vier meter, maar ik heb bijna continu zo’n drie zeehonden in beeld.

Tussen de rotsen is een richel en de zeehonden zwemmen hier in en uit. Het is een mooie schuilplek om mij te kunnen bespioneren. Soms zwemt er eentje omhoog om mij van wat dichterbij te bekijken. Ik heb mijn aandacht bij een grijze zeehond die mij bekijkt vanuit zijn schuilplaats tussen het bruine zeewier.

Ineens komt deze kleine te voorschijn en zwemt recht op mijn camera af :). Na een snuffel aan mijn hand is hij weer verdwenen. Wat een bijzondere ontmoeting in onze Noordzee!

Zodra ik in het water lig, wordt ik in de gaten gehouden. De zee is hier zeven meter diep en in de diepte kan ik de schaduw van zeehonden onderscheiden. Nooit verliezen ze mij uit het oog. Ik zwem verder en ga op zoek naar wat ondieper water. Een prachtige rotswand, volledig begroeid met kelp doemt op. Als ik omkijk, blijk ik te worden achtervolgd door drie grijze zeehonden. Meestal blijven ze op een afstandje van zo’n vier meter, maar ik heb bijna continu zo’n drie zeehonden in beeld.

Tussen de rotsen is een richel en de zeehonden zwemmen hier in en uit. Het is een mooie schuilplek om mij te kunnen bespioneren. Soms zwemt er eentje omhoog om mij van wat dichterbij te bekijken. Ik heb mijn aandacht bij een grijze zeehond die mij bekijkt vanuit zijn schuilplaats tussen het bruine zeewier.

Ineens komt deze kleine te voorschijn en zwemt recht op mijn camera af). Na een snuffel aan mijn hand is hij weer verdwenen. Wat een bijzondere ontmoeting in onze Noordzee!

Recommended Posts

Leave a Comment

Duiken met windkracht 8 in de Noordzee - melvin-redekerNoordzee Exploratie 2016 - orka's in de Noordzee